Експертний висновок щодо проекту Закону України «Про ринок електричної енергії України»

Ю.Г. Куцан, д-р техн. наук
Академія технологічних наук України
(Україна, 03187, Київ, просп. Академіка Глушкова, 42,
тел./факс (044) 5266181, 5265443, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Представлений на експертизу проект Закону України «Про ринок електричної енергії України» (далі — Законопроект) належить до глобальних нормативноправових актів, який повністю демонтує існуючу систему взаємовідносин між суб’єктами господарювання в енергетичній галузі України.

Основним питанням, вирішення якого покладається на зазначений Законопроект, є створення ринку електричної енергії України, а саме, створення ринкових умов функціонування енергетичної галузі України на засадах балансування інтересів суспільства та суб’єктів господарювання різних форм власності.

Представлений Законопроект є складовою частиною процесу реалізації Третього Енергетичного Пакету. Законопроект подано Кабінетом Міністрів України на розгляд до Верховної Ради України та зареєстрований за № 1496 від 10.03.2016 р. У зв’язку з відставкою уряду Законопроект повторно передано на розгляд до Верховної Ради України, що створює умови для його більш ретельного розгляду (реєстр. № 4493 від 21.04.2016 р.).

КУЦАН Юлій Григорович, д-р техн. наук, Заслужений енергетик України, академік Академії технологічних наук, Голова секції «Технології в енергетиці», заст. голови Громадської ради при Міненерговугілля України, Голова комісії з питань науково-технічного розвитку ПЕК.

Полный текст: PDF (русский)